He aha ke ʻano o ka Cryovial "ʻAʻole no ka hoʻohana ʻana i ka Phase Liquid o Liquid Nitrogen"?

Ke nīnau nei kēia ʻōlelo i ka nīnau: "A laila, he aha ke ʻano o ka hue wai cryogenic inā ʻaʻole hiki ke hoʻohana ʻia i loko o ka nitrogen wai?"
ʻAʻohe pule i hala ʻaʻole i noi ʻia iā mākou e wehewehe i kēia ʻōlelo hoʻokaʻawale ʻē aʻe e kū nei ma kēlā me kēia ʻaoʻao huahana cryovial me ka nānā ʻole i ka mea hana, me ka nānā ʻole i ka leo a me ka nānā ʻole inā he cryovial thread kūloko a i ʻole cryovial thread waho.
ʻO ka pane: He kuleana kēia a ʻaʻole he nīnau e pili ana i ka maikaʻi o ka cryovial.
E wehewehe kākou.
E like me ka nui o nā paipu hale hana lōʻihi, hana ʻia nā cryovial mai ka polypropylene paʻa wela.
ʻO ka mānoanoa o ka polypropylene e hoʻoholo i ka pae wela palekana.
ʻO ka hapa nui o nā paipu conical 15mL a me 50mL he mau paia lahilahi e kaupalena ana i ko lākou hoʻohana hana ʻana i nā mahana ʻaʻole haʻahaʻa ma lalo o -86 a -90 Celsius.
ʻO nā paia lahilahi e wehewehe pū i ke kumu ʻaʻole ʻōlelo ʻia nā paipu conical 15mL a me 50mL no ka wili ʻana ma ka wikiwiki ma mua o 15,000xg no ka mea hiki ke ʻoki ʻia ka plastic a māhā inā e hana ʻia ma waho o kēia paepae.
Hana ʻia nā kīʻaha cryogenic mai kahi polypropylene mānoanoa e hiki ai iā lākou ke paʻa ma lalo o ke anuanu ʻoi aku ka nui a wili ʻia i loko o kahi centrifuge i ka wikiwiki ma mua o 25,000xg a ʻoi aku paha.
Aia ka pilikia me ka pāpale sila i hoʻohana ʻia e hoʻopaʻa i ka cryovial.
I mea e pale pono ai ka cryovial i ka ʻiʻo, cell a i ʻole ka laʻana virus i loko o ia mea, pono e hoʻokaʻawale loa ka pāpale a hana i kahi sila leakproof.
ʻO ka liʻiliʻi liʻiliʻi e ʻae i ka hoʻoheheʻe ʻana a me ka pōʻino pilikia.
Hana ʻia nā hoʻoikaika ʻana e nā mea hana cryovial e hana i kahi sila kiʻekiʻe e hiki ke hoʻokomo i kahi o-ring silicon a / a i ʻole ke kaula mānoanoa no ka wili ʻana i ka pāpale i lalo.
ʻO kēia ka nui o ka mea hiki i ka mea hana cryovial ke hāʻawi.
ʻO ka hopena o ka holomua a i ʻole ka hāʻule ʻole o ka cryovial i ka mālama ʻana i kahi laʻana hāʻule i ka ʻenehana lab e hōʻoia i ka hana ʻana i kahi sila maikaʻi.
Inā ʻilihune ka sila, a ma nā hihia kahi i pani pono ʻia ai ka pāpale, hiki ke komo i loko o ka cryovial ka wai i loko o ka cryovial ke hoʻoheheʻe ʻia i loko o ka wai hau.
Inā hoʻoheheʻe koke ʻia ka hāpana, e hoʻomāhuahua koke ka wai naikokene a hoʻoulu i nā mea i hoʻopaʻa ʻia e pahū a hoʻouna i nā ʻāpana plastik i loko o nā lima a me nā maka o ka poʻe pōʻino e kokoke mai.
No laila, me nā ʻokoʻa ʻē aʻe, koi nā mea hana cryovial i kā lākou mau mea hoʻolaha e hōʻike wiwo ʻole i ka hoʻohana ʻole ʻana i kā lākou cryovial koe wale nō ka māhele kinoea o ka nitrogen wai (ma kahi o -180 a -186C).
Hiki iā ʻoe ke hoʻolohi koke i nā mea i loko o ka cryovial ma ka hoʻohaʻahaʻa ʻana iā ia i loko o ka wai hau hau;ua paʻa lākou a ʻaʻole e pohā.
Makemake ʻoe e aʻo hou aʻe e pili ana i nā pōʻino o ka mālama ʻana i nā hue wai cryogenic i loko o ka wai hau wai?
Eia kahi ʻatikala mai UCLA's Center for Laboratory Safety e kākau ana i kahi ʻeha ma muli o kahi cryovial pahū.


Ka manawa kau: Apr-21-2022